Welke realiteit kies jij?

Twee stralende vrouwen. Bewust van zichzelf en van elkaar. Genietend van het leven op een foodtruckfestival. Samen in een bubbel van helemaal okee zijn zoals je bent. Gelijkwaardig en vol mogelijkheden. In hun eigen realiteit. Genietend van kipsate, spareribs en goed gezelschap zoals iedere bezoeker. Eén geheel met het feest en de daarbij horende stemming.

Dan komt er een kind naast ze staan:

– Waarom heb jij haren op de kin? De jongens zeggen dat jij op een jongen lijkt.

– Waarom zit zij in een rolstoel?

– Knoeit ze meer met eten of met drinken?

– Waarom doet ze zo als ze drinkt?

In kinderlijke onschuld legt ze een andere perceptie bloot. Met liefde én geduld beantwoorden we de vragen. Toch lopen we met een andere stemming als dat we kwamen terug naar de bus. Samen proberen we onze vinger er op te leggen wat er veranderd is.

Het is onze realiteit die verschoven is. Realiteit. Je creëert het zelf of samen. Je kiest wat je omarmt en wat je wil geloven. En toch wordt je soms even geconfronteerd met hoe een ander naar je kijkt.  Geconfronteerd met de imperfecties van jezelf waar je je bijna niet meer bewust van was. Prik, in je roze wolk van gelijk zijn als de rest. Opeens zijn we twee vrouwen die zich bewust zijn dat ze opvallen omdat ze anders zijn. Het voelt raar en ergens doet het misschien zelfs wel een beetje pijn. Pats boem in de realiteit van de wereld om je heen.

Het blijft bijzonder. Beide realiteiten zijn waar en leven naast elkaar. Dan beslissen we welke realiteit ons het beste gevoel geeft. Want uiteindelijk gaat het niet om wat een ander denkt maar om te kiezen voor je eigen geluk.

Welke realiteit kies jij?

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum