Waar wil jij niet meer over onderhandelen?

Wat zijn jouw non negotionables? Wat zijn de dingen waar voor jou niet over te onderhandelen valt?

We hebben allemaal onze wensen en dromen. Doelen waar we naar toe werken. Als je beslist om een droom waar te gaan maken dan beslis je eigenlijk dat je jezelf daar naar op gaat tillen. Het voelt nog als iets ver weg en ergens ook nog onbereikbaar. Het is niet voor niets een droom. We denken dat we een stappenplan kunnen maken en dan gewoon de stappen één voor één gaan zetten. Als we op weg gaan dan zijn we regelmatig teleurgesteld.

Waarom moet het allemaal zo moeilijk gaan? Het overvalt ons eigenlijk.

Wat we vergeten is dat we onze eigen mindset nog op mogen tillen tot de plek waar wij onze droom kunnen ontvangen. Want wat zijn wij goed in onderhandelen! We kunnen onszelf nog heel lang wijsmaken dat we het niet kunnen, willen, verdienen. Dat we nog veel moeten leren, doen of ervaren. Als het zo simpel was dat je het gewoon zou kunnen doen dan was het niet je droom maar je werkelijkheid. In de tijd tussen dromen en werkelijkheid zijn we in het proces van afstemmen. We zijn onbewust bezig iedere vezel in ons lijf in één lijn te brengen met onze droom. We zijn bezig een laserfocus te ontwikkelen.

Daarin krijgen we alles wat we niet hadden bedacht maar wel nodig hebben.

We leren de lessen die we er voor nodig hebben en we ruimen op wat we er niet meer voor nodig hebben. Heel vaak zijn deze lessen onduidelijk voor onszelf. We kunnen ze lang niet allemaal helder zien. Het zijn zoveel kleine dingen bij elkaar, verstopt in oude ervaringen, overtuigingen en gedragingen. Gaande weg ontdek je wat je op mag ruimen. In dat proces lijkt het soms alsof je in de mist loopt omdat lang niet alles logisch aan elkaar gekoppeld is.

Door alle onduidelijkheid heen bouw je op naar een punt dat het niet langer een droom in de verte is maar dat het iets is waar niet meer over te onderhandelen valt.

Iedere vezel van wie jij bent zegt dat dit jouw werkelijkheid is. Er is geen ruimte meer voor onderhandelen, voor uitstellen, voor je laten ontmoedigen door tegenslag. Je zet al je energie op wat je wel wil ervaren. Dat is waar jij je acties ook daadwerkelijk gaat doen omdat een andere weg geen optie meer is. En dan is het er ook ‘opeens’. Dat is waar de wet van aantrekkingskracht jou helpt. Het sorteert energieën die gelijk zijn bij elkaar. Blije mensen bij blije mensen. Mensen met een bepaalde missie bij mensen die ook die missie hebben. Overtuigingen bij ervaringen die overeenkomen met die overtuigingen.

Als jij op de plek bent dat jij niet meer kan en wil onderhandelen over iets en dus heel sterk die energie neer zet van wat je wel wil, dan kan het niet anders dan dat het naar je toe komt.

Waar ben jij zo zat van onderhandelen met jezelf? Wat zijn jouw non negotionbles? Waar wil jij niet meer over onderhandelen en zeg jij: ‘dit is nu mijn werkelijkheid. Vanaf vandaag ben ik trouw aan mezelf zet ik alle actie op wat ik wel wil ervaren.’

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum