Heart first, head later...

Onbewust is dat altijd mijn levensmotto geweest.

Ik wil gewoon mezelf zijn

Super enthousiast en betrokken stond ik altijd klaar om in een nieuw avontuur te duiken. Ik verleg graag mijn grenzen en ontdek nieuwe werelden. Ik leer snel en wil alles weten. 

Als klein meisje stond ik onbevangen in de wereld. Ik was er vol van overtuigd dat de wereld werkte zoals ik hem voelde. Ik wist de spirituele waarheid onder het dagelijks leven feilloos te verwoorden en deelde dat enthousiast. Mijn liefde en smile werden net zo makkelijk doorgegeven. Ik was een sociale kletskous. Ik wist heel goed waar ik stond en kon dat ook uitdrukken. 

Toen me thuis heel duidelijk vertelt werd wie ik moest zijn in deze wereld, liep ik weg. Een lekker eigenwijs ding, ik weet het zelf wel beter. Door een buurvrouw werd ik liefdevol weer naar huis gebracht. Eigenlijk toch wel blij om weer thuis te zijn. Hier werd ik geliefd, gevierd, gevormd en opgevoed tot het meisje dat ik was. Hier werd ik beschermd. 

Bam, toen begon het echte leven.
'Wakker worden, Margot!'

Jezelf zijn?
"Wees maar gewoon, val niet op en denk vooral niet dat je iemand bent."

Opgroeiend en in contact met anderen buiten ons gezin, leerde ik een nieuwe waarheid. Mensen zitten vaak niet op de ‘waarheid’ en een spiegel te wachten. Jouw spirituele waarheid delen wordt vaak ontvangen als ‘het beter weten’. Ongevraagd jouw smile en liefde delen is opdringerig. Liefde, lang niet iedereen kan en wil het ontvangen. Vaker wordt het gewantrouwd, en jij dus ook. 

Ik begreep het niet. Deed ik iets fout? Klopte deze wereld niet? Ik leerde te conformeren, aan te passen, in plaats van mezelf te zijn. Niet wetend hoe om te gaan het enorme onbegrip, de pijn, verdriet en boosheid die ik had, verborg ik mezelf. Letterlijk en figuurlijk. Ik wilde een tijd niet het huis uit, zat vooral op zolder op mijn kamer en verborg me onder een lading lichamelijk vet. Lekker veilig in mijn eigen fantasiewereld waar ik wel mezelf kon zijn. Onbewust bleef ik stappen nemen vanuit mijn intuïtie en eigen-wijsheid, altijd met een enorm schuldgevoel en een angst voor straf van de wereld. 

Pas op het moment dat ik weer besloot volledig te willen leven, ontdekte ik het probleem dat mijn zorgvuldig opgebouwde muur had gecreëerd. Ik wist niet meer wie ik was.

Een reis van herstel, therapie, healing en zoeken bracht me bij mezelf. Onder de boosheid, het verdriet en de onmacht vond ik dat meisje terug. Ik heb haar bevrijd uit haar oude verhalen. Er was alleen 1 verschil met het meisje van toen. Dit meisje was opgegroeid en volwassen geworden door al haar ervaringen. Ze laat hoeft niet meer te bewijzen dat ze genoeg is.

Ik leef op mijn eigen manier

Het resultaat is bizar groots. Met ieder moment dat ik heb opgeruimd heb ik meer ruimte gekregen om mezelf te zijn. Ik durf om mezelf te lachen en te huilen. Ik kan mijn grenzen en wensen aangeven. Ik verstop mijn mening niet meer. Ik kan zelfs aanwezig zijn in de spanningsvelden van anderen. Ik kan eindelijk volmondig zeggen:

Ik ben mezelf

Nu sta ik iedere dag op om die creativiteit, het enthousiasme en de onderzoekende, lerende en actiegerichte geest weer te bevrijden in mensen. De opgedane levenservaring als basis gebruiken waarop je jezelf neerzet. Je weet dondersgoed wie je bent en wat je nodig hebt.

Ik ben er om je de moed, het vertrouwen en de missende handvatten te geven om te doen wat je voelt, leven op jouw eigen manier.

Volgens mij is de grootste les in dit leven, gewoon jezelf kunnen en mogen zijn. Liefde geven en ontvangen. Durven genieten van de goede momenten en leren verwerken waar het leven pijn doet.

Iedereen loopt met deze les. Daarom zijn mijn klanten ook zo divers. Van ondernemer, directeur, moeder/ vader, dochter/zoon, student, en alles wat er nog meer aan mogelijkheden is. Met of zonder werk. Met of zonder handicap. Binnen of buiten de zorgverlening. Alle kleuren van de regenboog.

Er is dus geen drempel mooi mens, je bent van harte welkom!

Eén ding hebben ze allemaal gemeen. Ze willen hun masker afleggen en volledig zichtzelf zijn in een wereld die je uit daagt mee te gaan met 'the mainstream'.

Waar heb jij nu behoefte aan?

Dromen waar maken

Je bent beland in stilstand of hard werken. Je krijgt maar geen balans te pakken. Je bent zo dichtbij maar HOE passen de puzzelstukjes in elkaar? HOE werk je heel gericht aan je doelen én ga je met de stroom mee?

Rust in mijn hoofd

Je staat volop in de creatie van je visie. Je weet dat je achter het stuur zit in je eigen leven. Je bent even kwijt waar je staat in het geheel. Oud en nieuw danst door elkaar en je verlangt naar helderheid. Helderheid om de volgende stappen vanuit de juiste energie te zetten.

Ik wil gewoon
mezelf zijn

Je verlangt ernaar om jezelf te zijn. Als je gaat zitten om je eigen waarheid in de wereld te zetten loop je vast. Hoe vang je jouw gevoelens en ideeën in woorden? Waarom krijg je niet voor elkaar wat je graag wil:  zonder schroom zichtbaar zijn.