Naar jezelf luisteren

Jaren heb ik om mezelf heen gelopen. Ik heb eindeloos geprobeerd om niet bij mezelf te zijn. Niet bewust hoor. Het leven deed me regelmatig pijn en ik sloot er onbewust mijn deuren voor. Het voelde te intens.

Tot er een moment kwam dat ik een leven wou leven dat bij me paste en eigenlijk helemaal mezelf niet meer kende. Ik had zo lang geprobeerd niet mezelf te zijn dat ik niet meer wist wat bij me paste. Het maakte me heel verdrietig. Daar begon mijn zoektocht naar mezelf. Ik besloot te gaan luisteren naar mezelf.

Eén van de mooiste instrumenten die ik op mijn reis naar mezelf heb ontdekt is afstemmen. Stilstaan bij jezelf, luisteren naar jezelf en jezelf toestaan te kiezen wat je wil voelen en ervaren. Sinds een paar jaar stem ik me dagelijks meerdere keren op mezelf af. Ik luister naar mezelf en kijk wat ik nodig heb. Ik kies om steeds weer aan te sluiten bij mezelf. Daardoor voel ik me eigenlijk best lekker in mijn flow.

‘Het klikt zo goed en mooi, dat afstemmen waar jij over vertelt’ zei een vriendin laatst tegen me, ‘maar HOE DOE je dat?!?’

Graag sta ik stil bij deze prachtige vraag. Afstemmen op jezelf is heel persoonlijk. Ieder doet dat op zijn manier. Jouw persoonlijke manier doe je vaak al onbewust. Het is de manier waarop we reageren als we het gevoel hebben dat alles even te veel is. Je trekt je dat terug. Er zijn vele verschillende manieren om op jezelf af te stemmen en in de volgende blog ga ik er een aantal met je delen. Ik vind het zelf leuk en waardevol om te spelen met de verschillende manieren. Wat past wel bij je en wat niet. Wat past bij welke situatie?

Ik vind het belangrijk dat we eerst bij jouw natuurlijke manier van afstemmen stil staan.
Wat doe jij als jij jezelf wilt horen?
Wat doe jij als jij wilt ontdekken wat je voelt, denkt en ervaart?

Ik zoek bijvoorbeeld altijd het water op. Ik doe een bakje koffie aan het water, neem een douche of een bad, ga met een boot op pad, mediteer, wandel in het bos of lucht mijn hart bij iemand waardoor ik mezelf weer kan horen. Ik doe het al zolang ik leef geloof ik. Water maakt dat ik weer stroom, dat ik energie die niet bij me hoort loslaat en dat ik me voel helen. Als ik een tijdje bij/ op of in het water of in het bos ben dan voel en hoor ik mijn eigen stem, mijn waarheid weer.

Afstemmen op jezelf is iets wat bijna vanzelf mag gaan. Ja je moet het even in je dagelijks ritme krijgen. Dat is de grootste uitdaging. Maar het afstemmen zelf kan je in een paar seconden doen. De verbinding met jezelf voelen kan even duren maar is een onvermijdelijk gevolg.

Hoe werkt dat voor jou?
Wat doe jij eigenlijk automatisch en onbewust waardoor je weer terug bij jezelf komt?
Wat is voor jou een moeiteloze manier om af te stemmen op jezelf?

Volg je hart, je intuitie. Wat voelt voor jou natuurlijk?
Stem je daar op af en je komt al een hele grote stap dichter bij jezelf.

Heb jij mijn audio ‘zachte en geinspireerde focus’ al ontvangen in je mail? In deze meditatie neem ik je op een ontspannen en snelle manier mee terug naar jezelf.

Yes! Doe mij die zachte focus

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum