Met alle winden mee?

‘Ik weet het niet meer. Wie ik ben, wat ik wil, waar ik naar toe wil. De wind is weer aan het veranderen en ik word alweer ergens anders naar toe getrokken. Wat doe ik fout?’ vraagt ze me.

‘Waarom waai ik toch met alle winden mee? Waar wil het leven me nu weer heen brengen?’

Zoveel mooie vragen spelen er door haar hoofd. Eigenlijk is ze onzeker. Onzeker over wie ze is en wie ze wil zijn. Ze vraagt het zich af. Ze heeft geleerd om door te zetten. Door te gaan in 1 ding. Tegelijk wil ze graag rondfladderen.

Maar wat is de juiste weg?

Maakt haar fladderen haar tot iemand die geen committent doet?
Is ze zichzelf eigenlijk gewoon aan het afleiden?
Is ze juist dapper omdat ze steeds maar weer haar eigen pad volgt?

Laten we eerlijk zijn. Mogelijk zijn ze alle drie waar. Het is afhankelijk van welke kant je kijkt.

1 ding is een feit. Het leven brengt steeds weer nieuwe dingen op je pad en jij zit achter het stuur. Jij kiest zelf welke wegen je volgt en welke wegen je niet volgt. Hoe diep, intensief en lang jij in iets nieuws duikt.

Wat me raakt in het verhaal is dat zij onzeker is of ze wel ‘de juiste keuze’ maakt. De vraag die ik mezelf stel: ‘is er dan een juiste keuze?’ Is het niet zo mooi mens dat je altijd zelf mag kiezen?

Volgens mij is de belangrijkste vraag: ‘wat is mijn doel? ‘ 
Dan volgt de focus vanzelf.

Wat is je doel van dit moment? Waar ben je naar toe aan het werken?

  • Wil je volledig committent van jezelf vragen en jezelf bewijzen dat je dit doel kan behalen? Dan loop je nu te snel weg. Dan is het nu je taak om je verder te ontwikkelen, je zo nodig oncomfortabel te voelen tot je je doel bereikt hebt.
  • Heb je een focus, wil je die volgen en kwam er opeens iets voorbij waardoor je de focus kwijt bent? Tja, dan ben je gewoon afgeleid.
  • Ben je je eigenlijk al heel lang aan het frustreren? Heb je je ogen op een ander doel en durf je niet los te laten wat je nu doet omdat je er al veel tijd en energie in hebt gestoken? Wil je wederom iets nieuws ervaren en wil je gewoon mee op de wind van verandering? Ga dan vooral met die wind mee!
  • Ben je een spring-in-het-veld die het liefst steeds weer in nieuwe avonturen duikt? Dan ben je waarschijnlijk heel trouw aan jezelf als je jezelf de toestemming geeft weer te mogen wisselen.

Mooi mens, stel jezelf alsjeblieft niet de vraag ‘wat is goed en wat is fout’. Stel jezelf liever de vragen: ‘welke keuze past bij mijn doel?’ ‘Welke keuze past bij mij?’ Dan valt de chaos weg en is de helderheid er al vrij snel.

Weet je het nog niet? Wat is er mis mee om het te onderzoeken. Vrijblijvend, kijkend naar wat mogelijk is.

Direct aan de slag maar is je hoofd een chaos? In mijn poweraudio help breng ik je in contact met de rust in jezelf zodat jij terug kan naar je focus.

Je weet direct weer waar je staat. Daarop kan je gerichte keuzes maken. Vanuit deze helderheid weet je welke stappen je gaat zetten. Dat wat niet resoneert met je focus kan je laten. Daardoor ontstaat er zowel focus als ruimte. Je bent terug in je flow.

Yes! Help me op weg met zachte en geïnspireerde focus

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum