Jouw innerlijke navigatiesysteem

Hoe vaak lopen we niet door ons leven zonder duidelijk doel? We zoeken, zoeken en zoeken en hebben het gevoel nooit echt te vinden. Ja, ons pad leid ons wel redelijk in de richting die we willen. Toch is het net niet wat je wil. Regelmatig raken we het pad weer kwijt en komen we opeens ergens aan. Een plek waar we misschien niet willen zijn. Hoe kan dat toch?

Als je op pad gaat met de auto, kan je je navigatie instellen. Je voert de plek in waar jij wil zijn. Laten we zeggen dat je naar Amsterdam wil. Als je Amsterdam invoert, zal de nagivatie je naar Amsterdam brengen. Misschien leidt het je wat om, omdat er wegen open liggen, maar je weet dat je op je bestemming aan zal komen. Je weet dat je daar op kan vertrouwen.

In ons leven vinden we het vaak veel lastiger om zo concreet een bestemming in te voeren. We willen bijvoorbeeld naar Amsterdam, maar vragen ons af of dat ik wat we echt willen. Kunnen we daar wel overleven? Is het echt wel wat we willen? Is dat wel voor ons weggelegd? Wie ben jij om je dorp te verlaten terwijl iedereen daar veilig blijft?

Wat we dan doen, is een ruime richting invoeren. Zo gaan we wel de goede richting op maar hoeven we niet over al die lastige vragen na te denken. We voeren in dat we naar de randstad willen. Ons innerlijk navigatiesysteem gaat direct aan het werk. ‘Jij wil naar de randstad, dan zal ik je daar brengen.’ De randstad is groot. ‘Waar zou je heen willen?’ denkt je navigatiesysteem.

Jij weet dat je naar hartje Amsterdam wil maar dat durf je niet uit te spreken. Dus gokt je navigatiesysteem. ‘We hebben Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Je woont nu in een dorp. Je wil naar de randstad dus je wil vast iets drukkers. Wat is de gouden middenweg? Ik ben het beste navigatiesysteem wat er is, ik weet zeker dat jij naar Amstelveen wil.’

Je navigtiesysteem leidt je liefdevol naar Amstelveen. Daar aangekomen ben je ergens wel trots dat je behoorlijk dichtbij bent. Toch is het niet helemaal wat je wou. Maar wie ben jij om te zeuren? Misschien is dit wel wat bestemd is. Misschien is dit het hoogst gegrepen voor jou. Je kan maar beter tevreden zijn. Ergens blijft altijd knagen dat je niet bent waar je echt wil zijn.

Zorg dat jij je navigatiesysteem goed instelt. Wil jij naar hartje Amsterdam, voer dan hartje Amsterdam in. Neem je tijd voor het instellen. Het kan heel goed zijn dat je allerlei overtuigingen hebt die in de weg staan. Misschien ben je nog op zoek naar wat je eigenlijk echt wil. Ga met jezelf in gesprek. Wat is je verlangen? Wat mis jij in je leven? Wat wil je neerzetten? Op welke manier? Hoe moet het eruit zien, voelen, proeven? Waarvan voel jij diep van binnen dat het je nieuwe bestemming is?

Maak het heel concreet. Hier een paar voorbeelden van het verschil tussen de randstad en hartje Amsterdam.

Ik wil meer sporten. Ik ga drie keer in de week sporten.
Ik wil een beter inkomen. Ik kies voor €300,- meer in de maand.
Ik wil slanker worden. Ik wil 7 kilo afvallen.
Ik wil verhuizen. Ik wil wonen in ………
Ik wil gezonder eten. Ik wil meer groenten en fruit eten.
Ik wil een fijne baan. Mijn fijne baan ziet er ….. en …… uit.

Maak er een feestje van. Alles is mogelijk en jij mag kiezen. Een kleine tip, laat het HOE in deze fase los. 

Hulp bij het instellen en volgen van je navigatie? Durf je niet scherp te stellen of ben je constant afgeleid? Wil jij graag op een zachte en tegelijk krachtige manier scherp blijven? Dan is de audio ‘zachte focus’ iets voor jou. Deze helpt je in een kwartiertje op jezelf af te stemmen, te luisteren naar wat je wil en de (voor jou) juiste koers weer in te zetten. Van weten, naar doen, naar zijn.

Yes! Doe mij die zachte én krachtige audio!

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum