Je bent in je centrum, alles is vredig……………… ahhh!

Ken je die reclame van wijkopenautos.nl? Een man zit zen in zijn auto. Helemaal in zijn centrum en dan…….. start zijn auto niet. Auto stuk. Direct is hij alle zen verloren. ‘Tja’ zegt de stem van de commentator ‘Wij weten ook niet waar je centrum ligt, maar wijkopenautos.nl’

Hilarisch! Iedere keer als die reclame langs komt lig ik in een deuk. Wees eens eerlijk. Hoe vaak ben jij in je centrum?

Vind je dat dat een plek is waar je uiteindelijk altijd aanwezig zou moeten zijn?
Of herken je je in deze man en verlies je je centrum wel eens per direct als het hele leven even tegen je lijkt te werken?

Stiekem toch de laatste? Gefeliciteerd! Je bent nog steeds een mens. 

Wat is dat toch voor gekke gedachte dat we heilig, puur, zonder enig vlekje zouden moeten zijn? Flexibel, zonder heftige emoties en vooral heel erg in balans. Dan ook nog ALTIJD?!

Er gebeurt zoveel in deze tijd. Zoveel prikkels, meningen, keuzes, uitdagingen en overwinningen. Je auto is stuk en opeens moet je daar mee dealen. Je was net zo lekker in je focus. He, daar komt een mooie mogelijkheid voor bij. Moet je daar niet inspringen? Een vriend zit in de knel en vraagt jouw hulp. Voordat je het weet ben je alweer uitgenodigd je centrum te verlaten en mee te gaan in de waan van de dagelijkse dag. Zo zen voel je je niet.

Hoe vaak voelen we eerder chaos dan die fijne zen die we zouden willen ervaren?

Daarnaast, hoe meer je je focust op zen zijn, hoe meer je naar binnen keert. Hoe meer je naar binnen keert hoe bewuster je wordt van je gedachten, gevoelens en emotie. Hoe meer je daar bewust van wordt hoe meer je begrijpt hoeveel chaos er door je heen gaat.

Zen maar helemaal opgeven en volledig overgeven aan de chaos?

Laten we  terug gaan naar het praktische antwoord van wijkopenautos.nl. ‘Tja, wij weten ook niet waar je centrum ligt, maar wijkopenautos.nl’ Want wellicht ligt daar wel een kern. Wees in het moment. Deal met het probleem dat voor je ligt. Daar ligt je vraag en je oplossing en dus ook je helderheid.

Ben je zo overvallen door wat er op je pad komt dat je niet eens meer weet waar je eigen oplossend vermogen ligt?Zoek dan even je zen.  Eigenlijk is die vaak niet eens zo ver weg hoor. Het is geen verre bestemming waar je eerst 10 uren voor moet kunnen mediteren op een berg. Even terug naar je eigen basis. Waar sta je, wat is je doel, wat heb je nodig? Dan kom je vanzelf bij de eerst volgende stap.

Van de chaos in je helderheid komen? Ik wijs je graag de weg naar dat centrum met mijn poweraudio ‘zachte en geïnspireerde focus.’

Je weet direct weer waar je staat. Daarop kan je gerichte keuzes maken. Vanuit deze helderheid weet je welke stappen je gaat zetten. Dat wat niet resoneert met je focus kan je laten. Daardoor ontstaat er zowel focus als ruimte. Je bent terug in je flow.

Yes! Help me op weg met zachte en geïnspireerde focus

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum