Ik ben lekker bezig, focus, yes!………. he, wat een leuke post!

De wereld van social media is een jungle. Het is, voor een creatief mens, een prachtig medium om jezelf tentoon te stellen. Aanwezig te zijn. Jezelf te laten zien. Maak een account aan op linkedin, twitter, instagram of facebook. Zet er mooie foto’s op en een goed verhaal. Bam! Je bent zichtbaar. Yes!

Je bent in de focus. Bedenkt wat je wil bereiken, zet je stappen. Lekker bezig!

O ja, daar was ook nog de rest van de wereld. Mensen gaan je volgen. Even kijken wie dat zijn. Mensen gaan je liken, even kijken wie dat zijn. O, wie zijn hun volgers, wat is hun boodschap, hoe doen zij het?

Binnen een paar minuten ga je van super focus naar ‘he, wat een leuke post!’ Als je niet oppast ga je jezelf stiekem ook nog vergelijken. Zij hebben meer likes, zij heeft het strakker staan, hij heeft krachtige teksten. Nu heb je niet alleen geen focus meer, maar je eigenwaarde is meteen drie punten naar beneden gezakt.

Ben jij nou zo gek dat dit gebeurt? Ben je zo dom dat je hier steeds weer in trapt?

Nee hoor. Dit is hoe het ontworpen is. Social media werkt op het feit dat ze jou met mooie, passende plaatjes en teksten graag binnen willen halen. Je kunt er boos op zijn, gefrustreerd om raken en bedenken dat je er helemaal niets mee te maken wil hebben. Allemaal niets mis mee, jouw keuze.

Je kunt ook kiezen je eigen weg erin te vinden.

Kies je eigen strategie. Kies om mensen te volgen die je voldoende uitdagen en tegelijk inspireren. Beperk de tijd die je jezelf geeft op social media. Bescherm jezelf tegen de socialmedia depressie. Hoe? Door te kiezen wat past bij jouw focus en doelen. Dan gebruik je social media gericht, heb je er lol van en brengt het je ook daadwerkelijk iets op.


Gebruik de wereld om je heen waar die voor bedoelt is mooi mens. Als spiegel, inspiratiebron en manier om te groeien. Alle mensen, media en berichten zijn een leuke uitdaging. Weet welke uitdaging jij aan wil gaan. Zet jezelf met vertrouwen in die wereld. Durf te gaan. Durf te laten gebeuren dat iedereen je kan volgen. Groei, geniet en bescherm jezelf tegen de negatieve spiraal.

Toch stiekem meteen je focus weer kwijt?

Wil je voordat je de jungle weer in gaan stevig in je eigen focus staan?

Ik help je er graag naar toe in mijn poweraudio ‘zachte en geinspireerde focus.’

Je weet direct weer waar je staat. Daarop kan je gerichte keuzes maken. Vanuit deze helderheid weet je welke stappen je gaat zetten. Dat wat niet resoneert met je focus kan je laten. Daardoor ontstaat er zowel focus als ruimte. Je bent terug in je flow.

Yes! Help me op weg met zachte en geïnspireerde focus

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum