Bewust van je eigen spiritualiteit

‘Margot is heel spiritueel’ ik hoor het hem nog zeggen. Ik werkte in de geestelijke gezondheidszorg, het was een collega die het zei. Ik had net workshops gegeven op een festival dat om bewustzijn, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling ging.

Hij bedoelde het als compliment. De woorden raakten me. Waarom? Ik ben niet heel spiritueel, wij zijn allen spiritueel. Een feit dat we regelmatig lijken te vergeten. Wat ik wel ben, is zeer bewust van mijn spiritualiteit. Wellicht meer dan sommige anderen.

Wat is dan in mijn ogen de kern van spiritualiteit waar we allemaal bewust van mogen zijn?

Wij zijn allemaal het punt waar de hemel de aarde raakt. We zijn een ziel ofwel bewustzijn dat zich in een lichaam bevind. Dat bewustzijn wat wij zijn, is verbonden met een groter geheel. Wij zijn allemaal met elkaar verbonden. De één is sensitiever voor dit feit dan de ander. De één opent zich meer voor dit collectieve bewustzijn en de verbinding dan de ander. Het is niet zo dat iemand niet spiritueel is, het kan wel zo zijn dat jij je niet spiritueel bewust bent.

Wat betekent dit in je dagelijks leven?

Jij leeft je eigen leven. Jouw deel bewustzijn heeft een reden om hier aanwezig te zijn. Bewustzijn wil zich constant ontwikkelen. Mijn reden om hier te zijn is hoogst waarschijnlijk een andere reden dan die van jou. Daarom heb ik mijn eigen collectief van bewustzijn om me heen in de vorm van vrienden, familie, kennissen, collega’s en korte passanten. Ik heb mijn eigen weg, net als jij. We hebben geen idee wat de weg van de ander is. Het vraagt best wat focus om je eigen weg te herkennen.

Jouw bewustzijn werkt door alles wat jij bent heen. Je lichaam, je geest, je energie/aura, alles wat jij bent. Het is één.

Is er iets wat niet klopt, dan ontvang je eerst signalen. Je voelt je niet fijn, iets voelt niet goed, je wil ergens niet zijn. Luister je daar niet naar, dan worden de signalen duidelijker. Je krijgt lichamelijk, energetische of geestelijke klachten. Jouw bewustzijn probeert jou te vertellen dat er iets aan de hand is. Blijf je de signalen negeren dan wordt je ziek, wellicht op een gegeven moment chronisch.

Dit gaat een stapje verder dan je eigen systeem. Je bent ook een deel van de wereld en het wereldbeeld waar je in leeft. Dat heeft ook invloed op jouw gezondheid.

Jouw gehele bewustzijn wil gezond zijn en goed kunnen stromen. Dit uit zich in jouw zelfhelend vermogen. Alles in jou zal zich steeds willen herstellen. Bij buikpijn ga je automatisch met je hand over je buik wrijven. Bij overprikkeling krijgen vele mensen de ingeving de natuur in te trekken. Er zijn momenten dat je een duidelijke ingeving krijgt over de persoon of methode die jou kan helpen te groeien en/of te herstellen. Als je gezond en afgestemd bent leidt dit bewust zijn jou vanzelf door het leven heen. Als je luistert ben je je al snel bewust waar je wel of niet wil zijn, welke stappen je mag zetten en welke mensen op je pad horen.

Je hebt een geweldig innerlijk navigatiesysteem dat jouw tomtom door het leven is.

Als je leeft jij je beseft dat jij bewustzijn bent dat hier met je eigen reden bent, dan kan je begrijpen dat niet alles en iedereen bij je past. Dat is niet gek of raar. Dat is natuurlijk, gezond en helemaal oké. Je hoeft minder boos op jezelf te zijn als je fouten maakt. Je bent hier om te leren. Als je ziek bent, kan je op zoek naar de kern/de oorzaak waardoor je meer invloed hebt op je eigen gezondheid. Je kunt vertrouwen op je zelfhelend vermogen en dit zal je leiden. Het moment dat jij je beseft dat jij een innerlijk navigatiesysteem hebt hoef je niet meer bang te zijn voor de omstandigheden in de wereld. Je kunt contact maken met jouw bewustzijn, jouw innerlijk weten en jouw pad en je laten leiden naar gezondheid, veiligheid en rust.

Vind je het lastig om zo liefdevol bij jezelf aanwezig te zijn? Kom je makkelijk in zelfverwijt vast te zitten waardoor je in je hoofd blijft? Denk je veel in goed en fout? Dan heb ik een mooi werkboek voor je; ‘laat zelfverwijt los’. Het helpt je liefdevolle communicatie met jezelf aan te gaan. Zo heb je makkelijker en beter toegang tot dat prachtige zelfhelend vermogen van je.

Yes, ik kies voor liefdevolle communicatie met mezelf

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum