Ai, ik wiebel zo!?! Gaat het nu mis?

Zodra je gaat leven vanuit je eigen bron van energie, merk je steeds scherper wat wel en niet past. Iedere stap die je zet die niet in lijn voelt met de intenties die je zet, voelt als een prikje. Ai, dit past niet meer, dit resoneert niet meer. Het vraagt om keuzes maken. Er zijn mensen, situaties en mogelijkheden die met je mee groeien en anderen vallen weg.

Bij veel mensen roept de verandering, een afscheid of de opwinding van de nieuwe uitdaging veel op.

Ik kreeg deze week de vraag: ‘Hoe blijf jij altijd in vertrouwen, Margot?’ Het antwoord is, ‘Dat ben ik niet altijd.’ Ik ben niet iedere dag 100 procent in vertrouwen. Ik persoonlijk, zie daar niet het probleem in. Het probleem is niet dat ik mijn vertrouwen niet altijd voel. Het is er namelijk onderliggend wel altijd. Soms zet ik hele grote stappen uit mijn comfortzone. Dan voel ook ik, nog iedere keer een gezonde en leuke dosis spanning. Tegelijk voel ik me oncomfortabel. Niet op mijn gemak.

Ik geloof dat alles er mag zijn, dus ook je oncomfortabele gevoel. Zorg voor jezelf.

De uitdaging is je keuzes niet vanuit dat gevoel te maken. Ga terug naar je visie, voel wat je nodig hebt, maak een keuze vanuit afstemming. Wandel je hoofd leeg, omarm dat er nu wellicht gekke gedachten door je hoofd gaan, mediteer en zet door vanuit je gezette koers. Zoek de mensen op die je kunnen herinneren aan je visie als jij hem even kwijt bent.

Pas als je vanuit je oncomfortabele gevoel weer terug in het bekende gaat stappen ben je van je pad naar je hogere doel af.

Krijg je je hoofd niet meer op orde?
Heb je het gevoel dat je de weg kwijt bent?
Weet jij dat je op het goede spoor bent maar voel je het even niet?

Plan een moment voor jezelf in en download de meditatie zachte focus. Na het luisteren van de meditatie weet je direct weer waar je staat. Daarop kan je gerichte keuzes maken.  Vanuit deze helderheid weet je welke stappen je gaat zetten. Dat wat niet past bij jou kan je los laten. Daardoor ontstaat nieuwe ruimte. Je bent uit je hoofd, terug in je flow en in je eigen energie. 

Yes, ik kies voor zachte en geinspireerde focus!

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum